Soundproducer Module 2: Mixing en Mastering

Opleiding van 8 sessies

Prijs € 695.00 (incl. BTW)

Start: woensdag, 24 november 2021, Campus Tour & Taxis


Programma

Module Mixing en Mastering

In deze module leer je mixen, nl. de verschillende ingrediënten van je track kneden tot een uniform geheel. We gaan op zoek naar een goeie balans voor je track en streven hierbij naar een driedimensionaal evenwicht: horizontaal (evenwicht in stereobeeld), verticaal (evenwicht in frequentieverdeling) en diepte (evenwicht in dichte en verre sounds). Met gebruik van klassieke studiotools zoals EQ en compressie geven we vorm aan ons frequentiespectrum en dynamiek. Audio-effecten zijn eveneens van groot belang. Delay, reverb, distortion, modulatie-effecten etc. komen hier uitgebreid aan bod. Daarnaast besteden we aandacht aan de laatste stap voor een track op de buitenwereld wordt losgelaten: mastering.

Voor wie is deze opleiding bestemd

Iedereen die interesse heeft om als soundproducer aan de slag te gaan. Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke pc-vaardigheid is vereist.

Motivatie, inzet en bereidheid om na de lesuren thuis te werken en te leren zijn nodig om deze opleiding succesvol af te leggen.

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt de Ableton software en een eigen laptop die je meebrengt. Voorkennis in Ableton is aangeraden, gezien we in deze module direct beginnen met mixen. Muzikale bagage is altijd meegenomen, maar is geen vereiste.

Bijkomende info

Meer informatie + aanvullende modules op: Soundproducer


Opleiding van 8 sessies

Prijs € 695.00 (incl. BTW)

Start: 24-11-2021, Campus Tour & Taxis