Zoek een opleiding

Zoeken

KORTINGEN


LAAT DE OVERHEID MEEBETALEN IN UW OPLEIDINGEN

Syntra Brussel vzw is erkend voor betalingen via KMO-portefeuille en opleidingscheques.

BESPAAR TOT 50 % OP UW OPLEIDINGEN MET OPLEIDINGSCHEQUES OF MET EEN KMO-PORTEFEUILLE!

Wie een opleiding volgt bij Syntra Brussel krijgt een duwtje in de rug van de Vlaamse overheid. Aarzel niet om uitleg te vragen aan Dorine Larrangé op 02/421 17 70.

Ben je ondernemer? KMO-portefeuille geeft je tot 30% subsidie.

KMO-portefeuille, een subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid gericht op zelfstandigen, vrije beroepen en kleine en middelgrote ondernemingen.
Via de website www.kmo-portefeuille.be kun je een elektronische subsidieportefeuille openen voor ‘ondernemerschapsbevorderende diensten’, zoals opleidingen.
Syntra Brussel is erkend als opleidingsinstelling. Dat betekent dat je onze opleidingen met een KMO-portefeuille kunt betalen.
Wil je ook als ondernemer tot 30% besparen op een opleiding? Plan je opleidingen bij Syntra Brussel en open je extra budget on-line.

Ben je werknemer? Bespaar tot 50 %* met opleidingscheques.

Vanaf 1 september 2020 kan je geen opleidingscheques meer aanvragen bij VDAB. Vanaf dan vraag je online je digitale opleidingscheque aan?via het WSE-loket.
Die digitale opleidingscheque wordt uitgegeven door Edenred. Op de opleidingscheque staat de naam van de aanvrager, de naam van de opleiding en de naam van de opleidingsverstrekker.

Hoe werkt dit systeem?

Ben je een werknemer en wil je bij Syntra Brussel een opleiding volgen om je positie op de arbeidsmarkt te versterken? Via opleidingscheques betaal je maar de helft van de kosten*. De Vlaamse overheid betaalt de andere helft.

Hoe opleidingscheques bestellen?

Surf naar: https://loket.wse.vlaanderen.be/opleidingscheques/aanvraag

 

Wat na de aanvraag:

Nadat je je aanvraagt hebt ingediend, verschijnt er een melding op je scherm dat je aanvraag succesvol werd ingediend. Je ontvangt ook een bevestigingsmail op het e-mailadres dat je invoerde.

Nadat het Departement Werk en Sociale Economie je aanvraag behandeld heeft, bezorgt het je de beslissing per e-mail :

Is je aanvraag goedgekeurd ? Dan krijgt je van Edenred (de uitgever van de opleidingscheque) de vraag om je individuele bijdrage te betalen.

Na ontvangst van je betaling, bezorgt Edenred je via e-mail de digitale opleidingscheque. Als je geen e-mailadres hebt doorgegeven, dan worden de opleidingscheques op papier naar je thuisadres gestuurd.


Stuur deze mail met de digitale cheques door naar het emailadres van de campus waar je de opleiding gaat volgen: dorine.larrange@syntrabrussel.be


Waarvoor kun je opleidingscheques gebruiken?

Opleidingscheques kan je gebruiken voor opleidingen die erkend zijn in het kader van betaald educatief verlof of opleidingen die deel uitmaken van je persoonlijk ontwikkelingsplan in het kader van loopbaanbegeleiding. Let wel: enkel de rechtstreekse kosten (inschrijvingsgeld, cursusmateriaal, examens, ...) komen hiervoor in aanmerking. Ze kunnen ook gebruikt worden voor loopbaanbegeleiding.

 

Meer info?

Voor verdere vragen hieromtrent kun je altijd terecht bij Syntra Brussel, als erkend opleidingsinstituut. Contacteer ons op het nummer 02/421 17 70 of via e-mail dorine.larrange@syntrabrussel.be

*Per kalenderjaar kun je maximaal voor 250 euro aan opleidingscheques aankopen