Soundproducer module 1: Basis muziekproductie

Opleiding van 8 sessies

Prijs € 695.00 (incl. BTW)

Start: woensdag, 22 september 2021, Campus Tour & Taxis


Programma

Basis Muziekproductie / Ableton Live

In deze module leer je werken met Ableton Live. Deze software wordt wereldwijd gebruikt door producers en live-artiesten. Je leert de voordelen van werken in enerzijds Session en anderzijds Arrangement view. Via MIDI kunnen we virtuele instrumenten zoals synthesizers en drumcomputers gaan bespelen in de software. We gaan dieper in op de werking van een synthesizer en sampler, beiden instrumenten die alomtegenwoordig worden gebruikt in muziekproductie. Ook audio-opname behoort tot de mogelijkheden van Ableton. We bekijken eveneens het brede spectrum aan audio-effecten en hoe je die via automatisatie kunt finetunen en laten evolueren. Tenslotte is er ook aandacht voor wat muziektheorie, iets wat elke producer ten goede komt. Na deze module voel je je thuis in Ableton en kun je je ideeën vormgeven in de software. Het maken van beats, vormgeven van synthklanken, werken met samples, gebruik van effecten etc. komen allemaal aan bod in deze module.

Voor wie is deze opleiding bestemd

Iedereen die interesse heeft om als soundproducer aan de slag te gaan. Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke pc-vaardigheid is vereist.

Motivatie, inzet en bereidheid om na de lesuren thuis te werken en te leren zijn nodig om deze opleiding succesvol af te leggen.

Toelatingsvoorwaarden

je hebt de Ableton software en een eigen laptop die je meebrengt, maar verder starten we van bij het begin. Muzikale bagage is altijd meegenomen, maar is geen vereiste.

Bijkomende info

Meer informatie + aanvullende modules op: Soundproducer


Opleiding van 8 sessies

Prijs € 695.00 (incl. BTW)

Start: 22-09-2021, Campus Tour & Taxis