ABLETON: FIND YOUR SOUND

BESCHIKBAAR 2024

Opleiding van 5 sessies

Prijs € 299.00 (incl. BTW)

Start: donderdag, 25 april 2024, Campus Tour & Taxis


Ableton Live is één van de meest toonaangevende muziekproductieprogramma’s voor het maken van elektronische muziek, zowel live als in de studio. Met een intuïtieve interface, een uitgebreide collectie aan instrumenten, samples en een hele batterij aan effecten, is Ableton het must-use softwarepakket elke muziekproducer. Niet voor niets is het programma dé workstation-of-choice van o.a. Daft Punk, Flying Lotus, Bonobo, Diplo, Jon Hopkins, Paul Kalkbrenner, Soulwax en Oscar & The Wolf.

Tijdens deze advanced-reeks gaan we dieper in op enkele belangrijke tools in Ableton. U krijgt les van een doorwinterde producer in een professionele omgeving.

Programma

Bepaal je eigen sound

 • Wat zijn Virtuele Instrumenten?
 • Wat zijn Instrument Racks?
 • Hoe ga je aan de slag met Sampling?
 • Hoe sample je je eigen geluiden?
 • Wat is Modulation? Wat zijn Envelopes en LFO’s?
 • Wat is Drum Rack en Impulse?
 • Wat is Simpler en Sampler?
 • Wat is Analog en Wavetable?

Impulse en Drum Rack

Impulse en Drum Rack zijn drumsamplers met complexe modulatiemogelijkheden. De drumsamples die in de sample-pads van Impulse of Drum Rack zijn geladen, kunnen worden uitgerekt, gefilterd en verwerkt door middel van talloze modulatie mogelijkheden.

Simpler / Sampler

Simpler is een instrument dat de basiselementen van een sampler integreert met een set van klassieke synthesizer parameters. Maar in tegenstelling tot een conventionele sampler, bevat Simpler een aantal unieke functies van Ableton Live’s clips.

Sampler is een sample-instrument dat volledig gebruik maakt van Live’s flexibele audio-engine. Het is vanaf het begin ontworpen om grote sample library’s met gemak te verwerken.

Maar met Sampler muziek maken is slechts het begin; het uitgebreide interne modulatiesysteem, dat bijna elk aspect van het geluid behandelt, maakt het een perfecte uitbreiding van Ableton Live’s sound-shaping technieken.

Analog

Analog is een zeer belangrijke tool voor sounddesign. Analog is een warm, fuzzy monster met het unieke geluid en de toegankelijkheid van vintage, analoge synthesizers. Analog’s oscillators verkennen het hele spectrum van smooth pad sweeps tot earth-shaking bass sounds.

Wavetable

Wavetable is een synthesizer die twee wavetable-oscillatoren, twee analoog gemodelleerde filters en een krachtig maar intuïtief modulatiesysteem combineert. Het is ontworpen om bruikbaar te zijn voor muzikanten en muziekproducers met eender welke synthese-ervaring; het is eenvoudig genoeg om met een minimum aan inspanning geweldige resultaten op te leveren, maar biedt een bijna onbegrensde waaier aan mogelijkheden als je dieper gaat.

Voor wie is deze opleiding bestemd

Iedereen die interesse heeft om kennis te maken met het programma Ableton Live en hiermee verder aan de slag wil gaan, of de opleiding Soundproducer wil volgen in het cursusjaar 2023-2024

Bijkomende info

BYOD (Bring Your Own Device)

 • om aan deze opleiding te kunnen deelnemen, breng je je eigen laptop mee.

(Up to date met 8-16 GB Ram)

 • Indien je nog niet over een laptop beschikt, laat je adviseren door de docent

Ableton Live Lite, Standard of Suite

 • Gratis Trial beschikbaar voor 90 dagen
 • Mag aangekocht worden na de 1st lesdag in overleg met de docent
 • Ableton Lite is ook beschikbaar bij instap midi-keyboards

van 18:30 tot 22:00 uur

Lesmomenten:

 • Donderdag 25 april
 • Dinsdag 30 april
 • Donderdag 2 mei
 • Dinsdag 21 mei
 • Donderdag 23 mei

Je docent:

Pascal Oorts

Ableton Certified Trainer / Music Producer / Mixing Engineer / Songwriter

www.tapelab.be

Pascal Oorts is a successful music producer, songwriter and Ableton Certified Trainer. Pascal runs a music production studio, called Tapelab in Antwerp, Belgium. He has a strong pop sensibility and passion for helping artists craft signature songs that make an impact.

With his background as the synth wizard for Belgian band Mintzkov, he is an expert in multiple aspects of the industry. As a professional musician, mixing engineer and producer, he knows what it takes for a song to cut through the noise in a highly saturated music landscape. Pascal has an impressive list of releases with a variety of international artists including Chackie Jam (Belgium), Monelise (UK), and Kumi Koda (Japan). These releases not only reflect his infectious songwriting and production approach, but are also commercially successful. Between them, these artists have amassed millions of Spotify streams and YouTube views, as well as winning radio contests. We can safely say that Pascal’s goal is to help artists succeed and elevate their career. To enable this, he has developed his own signature formula for crafting a hit song. In addition, Oorts is now taking enrolments for his one-of-a-kind Ableton Live and Pop Music production courses.


Opleiding van 5 sessies

Prijs € 299.00 (incl. BTW)

Start: 25-04-2024, Campus Tour & Taxis