Zytholoog (avond)

Opleiding van 2 jaren


Een zytholoog is een bierkenner bij uitstek. Tijdens deze opleiding krijg je een grondige basiskennis en professionele degustaties om zelf bierkenner te worden.

Programma

2 jarige opleiding:

 

1ste jaar:

 

Bier leren proeven (24u)

degustatietechnieken-basissmaak bitter-basissmaak zuur-basissmaak zoet-basissmaak zout/Umami-examen bier leren proeven.

 

Bier en zijn grondstoffen (20u)

 

Brouwproces en gisting (24u)

 

Biersommeliertechnieken (24u)

 

2de jaar:

 

Bierwetgeving en marketing (24u)

 

Bier en gastronomie (40u)

 

Project zytholoog (12u)

 

Bierstijlen (24u)

 

Eindproef Zytholoog

 

 

Belangrijk!

  • De lessen vinden plaats op maandagavond in campus Ukkel van 18u30 tot 22u.
  • De opleiding omvat ook een paar brouwerijbezoeken. Deze zijn voornamelijk ingepland op een zaterdag.

Voor wie is deze opleiding bestemd

Deze opleiding is niet alleen een aanrader voor cursisten uit de bestaande horecaopleidingen en professionelen uit de horecasector. Bierkennis is ook onontbeerlijk voor restaurantsuitbaters, speciaalzaken, drankenhandelaars en bierconsulenten.

Voorkennis

Voorkennis is niet vereist

Toelatingsvoorwaarden

Minimum 18 jaar zijn

Bijkomende info

  • In het eerste jaar van deze opleiding zijn ook een aantal brouwerijbezoeken ingepland. De kostprijs voor deze bezoeken (richtprijs = 100 euro) is niet begrepen in het inschrijvingsgeld.
  • U ontvangt proefglazen bij de start van de opleiding
  • Degustaties tijdens de les zijn inbegrepen in de prijs van de opleiding
  • Lesdagen onder voorbehoud van wijzigingen.
  • 2/3e aanwezigheid is vereist om aan de examens te kunnen deelnemen en om het getuigschrift te behalen.

Getuigschrift

Wie deze opleiding met succes beëindigt, ontvangt het officiële getuigschrift erkend door de Vlaamse gemeenschap.