Opleiding van 1.5 jaar
Een zytholoog is een bierkenner bij uitstek. Tijdens deze opleiding krijg je een grondige basiskennis en professionele degustaties om zelf bierkenner te worden.
1,5 jarige opleiding:
1ste jaar:
Bier leren proeven (24u)
degustatietechnieken-basissmaak bitter-basissmaak zuur-basissmaak zoet-basissmaak zout/Umami-examen bier leren proeven.
Bier en zijn grondstoffen (20u)
Brouwproces en gisting (24u)
Biersommeliertechnieken (24u)
Bierwetgeving en marketing (24u)
Bierstijlen (24u)
2de jaar:
Bier en gastronomie (40u)
Eindproef Zytholoog
Belangrijk!
Deze opleiding is niet alleen een aanrader voor cursisten uit de bestaande horecaopleidingen en professionelen uit de horecasector. Bierkennis is ook onontbeerlijk voor restaurantsuitbaters, speciaalzaken, drankenhandelaars en bierconsulenten.
Voorkennis is niet vereist
Minimum 18 jaar zijn
Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Getuigschriften zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.
Opleiding van 1.5 jaar