Zytholoog (avond)

Opleiding van 1.5 jaar


Een zytholoog is een bierkenner bij uitstek. Tijdens deze opleiding krijg je een grondige basiskennis en professionele degustaties om zelf bierkenner te worden.

Programma

1,5 jarige opleiding:

 

1ste jaar:

 

Bier leren proeven (24u)

degustatietechnieken-basissmaak bitter-basissmaak zuur-basissmaak zoet-basissmaak zout/Umami-examen bier leren proeven.

 

Bier en zijn grondstoffen (20u)

 

Brouwproces en gisting (24u)

 

Biersommeliertechnieken (24u)

 

Bierwetgeving en marketing (24u)

 

Bierstijlen (24u)

 

2de jaar:

 

Bier en gastronomie (40u)

 

Eindproef Zytholoog

 

 

Belangrijk!

  • De lessen vinden plaats op woensdagavond van 18u30 tot 22u en een 10 tal lessen op zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u30 op campus Ukkel.
  • De opleiding omvat ook een paar brouwerijbezoeken. Deze zijn voornamelijk ingepland op een zaterdag.

Voor wie is deze opleiding bestemd

Deze opleiding is niet alleen een aanrader voor cursisten uit de bestaande horecaopleidingen en professionelen uit de horecasector. Bierkennis is ook onontbeerlijk voor restaurantsuitbaters, speciaalzaken, drankenhandelaars en bierconsulenten.

Voorkennis

Voorkennis is niet vereist

Toelatingsvoorwaarden

Minimum 18 jaar zijn

Bijkomende info

  • In het eerste jaar van deze opleiding zijn ook een aantal brouwerijbezoeken ingepland. De kostprijs voor deze bezoeken (richtprijs = 100 euro) is niet begrepen in het inschrijvingsgeld.
  • U ontvangt proefglazen bij de start van de opleiding
  • Degustaties tijdens de les zijn inbegrepen in de prijs van de opleiding
  • Lesdagen onder voorbehoud van wijzigingen.

Getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Getuigschriften zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.