Opleiding van 2 jaren
De horecasector, met meer dan 32 000 KMO's en meer dan 200 000 werknemers en werkgevers, heeft meer dan ooit nood aan goed opgeleide ondernemers en professioneel geschoold personeel. Een eigen restaurant is voor vele Belgen een droom. Mits een goede voorbereiding kan ook jij die droom succesvol waarmaken.
Deze opleiding restauranthouder/kok is bestemd voor personen die in de toekomst een restaurant wensen op te starten, over te nemen of het beheer en management ervan wensen waar te nemen. Ook wanneer je als kok aan de slag wil gaan is deze opleiding iets voor jou! Op een praktijkgerichte manier leer je alles rond keukentechnieken, hygiëne en veiligheid, dranken- en wijnkennis en bedrijfsvoering.
Na afloop van het tweejarig traject ontvang je - indien je geslaagd bent - een erkend getuigschrift ondernemerschapstraject beroepskennis uitstroom 'KMO-medewerker kok'.
1e jaar:
Module Basis restauranthouder(112u)
Technische woordenschat wordt geïntegreerd in de diverse lessen praktijk en theorie
2e jaar:
Module Kok (76u)
In deze module worden de aangeleerde basistechnieken uit de basismodule horeca verder verfijnd en uitgebouwd. Je kunt alles uit de basismodule vlot toepassen.
Module Drankenkennis (36u)
In de module drankenkennis krijg je inzicht in het grote gamma aan koude en warme dranken, alcoholische en niet-alcoholische dranken. Een grote klemtoon ligt op het professioneel kunnen samenstellen van een volledige en evenwichtige drankenkaart.
Deze module is verplicht voor de verschillende finaliteiten in het horecatraject.
Module Wijn leren proeven (6 sessies - 24 uren)
Belangrijk!
Jongeren en volwassenen die een eigen restaurant willen openen of overnemen en/of in de horeca willen werken.
Deze cursus is een praktijkgerichte opleiding voor personen vanaf 18 jaar.
Men moet lichamelijk geschikt zijn om het beroep uit te oefenen, een attest is verkrijgbaar bij uw arts. U moet dit attest afgeven bij de start van de opleiding.
Een voorbeeldattest vindt u via onderstaande link.
http://www.favv-afsca.fgov.be/thematischepublicaties/medisch-attest-levensmiddelen.asp
Na afloop van het tweejarig traject ontvang je - indien je geslaagd bent - een erkend getuigschrift ondernemerstraject beroepskennis uitstroom 'KMO-medewereker kok'.
Opleiding van 2 jaren