Restaurantdesserten

Restaurantdesserten

Opleiding van 5 sessies

Prijs € 120.00 (incl. BTW)

Start: woensdag, 24 mei 2023, Campus Ukkel


Heb je reeds de basismodule ijsbereider gevolgd en wil je je kennis nog verder uitbreiden om zo je aanbod te vergroten, dan is dit de ideale aanvulling.

Omschrijving

In deze opleiding leer je de tips en triks om de lekkerste desserts op het bord te dresseren.

Programma

Koude nagerechten

-Fruitdesserts met fruit als basis (vruchtensalade, …)

-Crèmes en bavarois, rijst

-Charlottes en mousses

-Yoghurt, kwark, ijs en sorbet

Warme nagerechten

-Beignets, soufflés en flensjes

-Warme fruitdesserts

-Fruit als basis

-Geflambeerd fruit en clafoutis

-Patisserie en gebak

Brood

-Basis gistdeeg

De lessen gaan door op woensdagavond van 18u tot 21u30 op campus Ukkel dit op:

19; 26 april

3; 10 & 24 mei

Methodologie

Dit is een praktijkgerichte opleiding met een permanente evaluatie. Er is geen examen op het einde van de module.

Voor wie is deze opleiding bestemd

Je bent ijsbereider of restauranthouder en je wil je kennis over desserten uitbreiden.

Voorkennis

Je dient reeds de basismodule ijsbereider gevolgd te hebben en basiskennis HCCP of horecamedewerker.

Bijkomende info

Lesdagen onder voorbehoud van wijzigingen.

U dient de correcte kledij en veiligheidsschoenen te dragen tijdens de lessen.

U hoort zelf wat klein materiaal mee te brengen naar de lessen: klopper, spatel, thermometer, spuitkoppen en spuitzakken.

U hoort zelf keukenhanddoeken te voorzien.

Tijdens de opleiding wordt er grote aandacht aan voedselveiligheid geschonken. Dit houdt in dat er geen piercings, nagellak, kunstnagels en ringen tijdens de praktische lessen aanvaard worden.

Getuigschrift

Bij het slagen in de permanente evaluatie ontvang je een deelcertificaat.


Opleiding van 5 sessies

Prijs € 120.00 (incl. BTW)

Start: 24-05-2023, Campus Ukkel