Kok duaal

Kok duaal

Opleiding van 1 jaar


Kok duaal is een opleiding van het 7de jaar gericht op instroom arbeidsmarkt

Omschrijving

In de opleiding kok duaal vervolmaak je jouw kennis, technieken en processen die je in de opleiding Restaurant en keuken heb aangeleerd.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding

De kok verwerkt ingrediënten door het toepassen van kooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen, creëert gerechten conform bedrijfsformule, denkt mee over de samenstelling van de kaart, stelt technische fiches op, volgt keukenprocessen op, regelt de organisatie van de keuken, verbetert constant de kwaliteit van het werk en de gerechten en beheert de voorraden teneinde een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.

Methodologie

Duaal Leren: 1 dag campusleren en 4 dagen werkplekleren

Voor wie is deze opleiding bestemd

Leerlingen met een diploma secundair onderwijs met een interesse in het beroep van kok.

Voorkennis

Competenties uit de opleiding Restaurant en keuken.

Toelatingsvoorwaarden

Beschikken over de vereiste voorkennis.

Stageovereenkomst

Overeenkomst alternerende opleiding

Getuigschrift

Een bewijs van beroepskwalificatie Kok niveau 4