Opleiding van 1 jaar
Prijs € 1455.00 (incl. BTW)
Start: vrijdag, 15 september 2023, Campus Ukkel
Belgen zijn Bourgondiërs. Eten en drinken doen we graag. En veel. Als Brood- en banketbakker is er een belangrijke taak voor je weggelegd. Elke Belg goed gezind én goed gevuld aan zijn dag laten beginnen.
Als Brood- en banketbakker leer je alle technieken die een moderne warme bakker moet kennen. Je leert onder andere brood, deeg, chocolade en patisserie maken. Je ontdekt de richtlijnen rond hygiëne in de voedingssector. En na je opleiding Bedrijfsbeheer weet je ook hoe je succesvol een bakkerij moet runnen.
Ingeschreven als niet-werkende werkzoekende? Volg deze opleiding kosteloos via VDAB!
De opleiding is heel praktisch en bereidt je goed voor op een job. Na de opleiding kan je zelfstandig starten of in een ambachtelijke of industriële bakkerij aan de slag gaan.
Brood- en banketbakker: basis
Degen
Beslagen en taarten
Basis chocolade
Luxe degen en banketproducten
Visie en strategie brood en banket
Toegepaste bedrijfsvoering
Bedrijfsbeheer
Werkplekleren
Tijdens het leren in het leerbedrijf word je begeleid door een praktijkopleider en een coach van SYNTRA Brussel. SYNTRA Brussel voorziet een maximale ondersteuning, je staat er dus nooit alleen voor.
Wat is PACT ?
PACT is een vorm van duaal leren, ook wel werkplekleren genoemd. Dit is een opleidingsvorm waarbij je meer tijd doorbrengt op de werkvloer dan in het klaslokaal. Docenten en leerbedrijven stemmen theorie zo beter af op de praktijk. Zo doe je minstens 60% van de opleidingstijd werkervaring op in een erkend leerbedrijf.
Je sluit letterlijk een PACT met je docent, competentiecoach en praktijkopleider. Op het einde van je opleiding krijg je een diploma erkend door de Vlaamse overheid.
In een PACT-opleiding doe je een heleboel werkervaring op, zowel qua job, kennis van de sector als omgang met collega's. Dankzij die praktijkervaring verhoog je je kansen op de arbeidsmarkt.
Voor wie professioneel Brood- en banketbakker wil worden, als werknemer of zelfstandige.
Er is geen voorkennis nodig.
Minstens 18 jaar worden in de loop van het kalenderjaar waarin de cursus start.
Elke module wordt afgesloten met een moduleproef, dit kan een schriftelijke of praktische proef zijn. Op het einde van het cursusjaar worden de eindproeven brood- en banketbakker en basiskennis bedrijfsbeheer georganiseerd. Wie slaagt ontvangt nadien het diploma brood- en banketbakker en het getuigschrift basiskennis bedrijfsbeheer.