Brood- en banketbakker (avond)

Opleiding van 3 jaren


Programma

Deze opleiding bestaat uit een basistraject en 2 apart te volgen verdiepingstrajecten.

Het basistraject medewerker brood- en banketbakker vormt het eerste jaar van je opleiding en omvat volgende modules:

  • basis brood- en banketbakker 16u
  • basis gistdegen 32u
  • basis beslagen, vullingen en crèmes 20u
  • basis vet-, kook- en bladerdegen 20u
  • basis hygiëne en veiligheid 24u
  • praktijkproef

Na afloop van het eerste jaar kan je kiezen welk verdiepingstraject je aanvat:

  • (brood)bakker
  • en/of banketbakker.

De finaliteit broodbakker duurt 1 cursusjaar en omvat volgende modules:

  • degen 40u
  • luxe degen 48u
  • praktijkproef  

 De finaliteit banketbakker duurt 1 cursusjaar en omvat:  

  • beslagen en taarten 44u
  • luxe banketproducten 40u
  • basis chocolade 32u
  • praktijkproef

Belangrijk: de lessen gaan door op campus Ukkel op woensdagavond van 18u30 tot 22u

Voor wie is deze opleiding bestemd

Deze opleiding is bestemd voor volwassenen die het beroep van bakker willen leren of een brood- en banketbakkerij willen openen.

Voorkennis

Voorkennis is niet vereist

Bijkomende info

  • Lesdagen onder voorbehoud van wijzigingen.
  • 2/3e aanwezigheid is vereist om aan de examens te kunnen deelnemen en om het getuigschrift te behalen.
  • De handboeken worden aan het begin van het eerste lesjaar door cursisten aangekocht bij MJ Publishing. De prijs voor deze boeken bedraagt 112 euro en is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld. De handboeken zijn bruikbaar voor de volledige opleiding.
  • Uitrusting wordt aangekocht via Syntra Brussel
  • Er wordt bij het begin van het cursusjaar een lijst met klein materiaal afgegeven. Deze dienen aangekocht te worden om de lessen op een vlotte manier te laten verlopen. (+/- 200 euro)
  • Er heersen belangrijke regels qua voedselveiligheid. U draagt als cursist tijdens de praktische lessen geen piercings, kunstnagels, nagellak of ringen.

Getuigschrift

Getuigschrift