CUSTOMS CONSULTANT (VOLTIJDS- WERKPLEKLEREN) Campus Tour & Taxis

Opleiding van 1 jaar


Ben je gebeten door alles wat met douane en (inter-)nationaal goederenverkeer te maken heeft? Dan is deze opleiding precies wat je zoekt!

Als douanedeclarant geef je advies en sta je in voor de volledige afhandeling van alle douanedocumenten en -formaliteiten betreffende invoer-, doorvoer- en uitvoeractiviteiten en dit voor de verschillende vervoersmodi. Je houdt hierbij rekening met de voorschriften van de Administratie Douane en Accijnzen.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding

Na de opleiding kan je aan de slag als douanedeclarant.

In deze opleiding stap je in in het Start Me Up-project waarbij je tevens je ondernemerschapsvaardigheden versterkt en je kennis uitbreidt. Via workshops en coaching brengen we je onmisbare skills bij voor de succesvolle uitbouw van je eigen zaak.

Programma

  • Groeipad customs consultant
  • Expert douanedeclaratie
  • Werkplekleren
  • Eindproef customs consultant

Voor wie is deze opleiding bestemd

personen vanaf 18 jaar

Toelatingsvoorwaarden

Om deze deze opleiding te kunnen volgen, moet je eerst de opleiding junior customs consultant succesvol afgerond hebben of reeds werkzaam zijn als assistent-douanedeclarant.

Getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.