Retoucheur van kledij ( avond)

Opleiding van 1 jaar


Omschrijving

In deze opleiding leer je het nodige inzicht in en kennis over professioneel retoucheren van kledij in allerhande materialen.

Programma

Retoucheren van rok

retoucheren van pantalon

retoucheren van corsage ( hemd, jurk, broek, mantel , vest)

Toegepast bedrijfsbeheer

 

Belangrijk! Deze opleiding loopt op dinsdagdagavond van 18u30 tot 22u

In deze opleiding breng je zelf kledingstukken mee om te leren retoucheren.

Hiervoor krijg je nog een overzicht voor aanvang van de lessen.

Voor wie is deze opleiding bestemd

Deze opleiding richt zich tot  (toekomstige) retoucheuses, zelfstandige naaisters of verkopers die de klant meer service, advies en vertrouwen willen bieden.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent geslaagd voor de instaptoets of je hebt de basismodule naaien met succes doorlopen.

De instaptoets gaat door op woensdag 16/9/2020 van 18u30 tot 22u en bestaat uit een onderdeel machinekennis en het maken van een deeloefening. Er wordt gelet op werkvolgorde en afwerking. Je krijgt onmiddellijkde uitslag mee.

Docent

Chris Lanckman

Bijkomende info

  • Lesdagen onder voorbehoud van wijzigingen.
  • Volg deze opleiding samen met bedrijfsbeheer bij SYNTRA Brussel en geniet van een voordeeltarief
  • De IVOC-leerrekening:Voor deze opleiding kunnen werknemers uit de confectiesector (bedrijven uit de paritaire comités 109,110 of 215) hun inschrijvingsgeld volledig terugbetaald krijgen van IVOC. Meer info hieromtrent bij IVOC (www.ivoc.be of tel. 02 481 53 50).

Getuigschrift

Wie deze opleiding met succes beëindigt, ontvangt het officiële getuigschrift erkend door de Vlaamse gemeenschap. Het getuigschrift wordt enkel toegekend aan deelnemers die regelmatig de lessen bijwonen, slagen voor de examens van de verschillende vakken, een eindwerk of praktijkproef maken en dat met succes verdedigen voor een jury. Indien je de opleiding combineert met de opleiding Basiskennis Bedrijfsbeheer, dan ontvang je een diploma.