Circulaire bedrijfsmodellen voor een duurzame mode- en textielsector

Circulaire bedrijfsmodellen voor een duurzame mode- en textielsector

Opleiding van 2 sessies

Prijs € 225.00 (incl. BTW)

Start: dinsdag, 20 september 2022, Campus Tour & Taxis


Benieuwd hoe je jouw mode- of textiel onderneming, product of dienst futureproof kan maken? De circulaire economie helpt je daarbij!

Omschrijving

Benieuwd hoe je jouw mode- of textiel onderneming, product of dienst futureproof kan maken? De circulaire economie helpt je daarbij! De planeet laat ondertussen luid en duidelijk merken dat het business as usual model niet meer werkt. Grondstoffen die schaarser worden, prijzen die stijgen, erbarmelijke werkomstandigen aan de andere kant van de wereld. Niet alleen de planeet verandert, overheden en burgers worden ook steeds kritischer en slaan het pad van verandering in. De circulaire economie is een van de paden die bijdraagt aan de duurzame transitie.   

De circulaire economie kan namelijk de milieu- en klimaatimpact in verschillende sectoren helpen verlagen, zo ook die van de mode- en textielsector. Maar hoe begin je daaraan? Samen met enkele pioniers die het pad al hebben bereden geven we jou een mix van basisprincipes en in’s en out’s via specifieke cases opdat je zelf aan de slag kan gaan om je eigen project via de circulaire economie te verduurzamen.  

Programma

Sessie 1: inleiding over de circulaire economie  

Wat is circulaire economie? Wat zijn de basisprincipes waar je zeker van op de hoogte moet zijn? En wat gebeurt er op vlak van beleid? Hoe verhoudt deze economie ten opzichte van de mode- en textielindustrie?  

Sessie 1b: businessmodel templates  

Is jouw idee echt duurzaam? We kijken naar de facetten van een businessmodel template om tot waarde creatie en behoud ervan te komen.  

Sessie 2: circulaire bedrijfsmodellen  

Welke circulaire bedrijfsmodellen zijn er? Wat zijn hun voor- en nadelen? Hoe doe je aan transitiemanagement?  

Sessie 3: circulaire diensten

Hoe organiseer je een terugname systeem, wat komt er kijken bij een repair service? Waar moet je rekening mee houden bij het organiseren van je logistiek qua verpakkingen?

Sessie 4: digitale coaching en jurymoment

Tijdens een één op één sessie met een van onze experts krijg je de mogelijkheid jouw case verder af te toetsen. Uiteindelijk zal je je case mogen pitchen voor de experten jury om zo je project te optimaliseren.  

Extra: individuele coaching sessie

Doorheen de lessenreeks is er ook ruimte voor een één op één sessie met de pioniers om jouw project specifiek verder te bekijken.

Voor wie is deze opleiding bestemd

Deze opleiding is voor iedereen in de mode- en textielsector of iedereen die zich in deze sector wil begeven én daarbij duurzame principes wil integreren in zijn werking.  

Voorkennis

Geen voorkennis vereist. Enthousiasme is genoeg.


Opleiding van 2 sessies

Prijs € 225.00 (incl. BTW)

Start: 20-09-2022, Campus Tour & Taxis