Visual Merchandiser (voltijs) campus Gent

Opleiding van 1 jaar

Prijs € 925.00 (incl. BTW)

Start: maandag, 23 september 2019, Campus Gent


Een visual merchandiser speelt een cruciale rol in het ontwerp van een verkoopruimte. Als creatieve en commerciële geest ontwerpt hij etalages en winkelpresentaties die de klant kunnen inspireren en verleiden, en de verkoop stimuleren. Hij heeft een feilloos gevoel  voor stijl, trends en presentatie en creëert een winkelsfeer die aansluit bij het imago. Met kennis van zaken optimaliseert hij  zowel etalage als indoorverkoopruimte. Dat doet hij voor boetieks, modeketens of gespecialiseerde groothandels. Zijn aanpak is steeds afgestemd op het klantenprofiel en het productpotentieel.

In deze duale opleiding wordt zowel jouw creativiteit aangesproken als jouw commerciële feeling. Je leert niet alleen ontwerpen, maar ontdekt ook welk marketingprincipes en etalagetechnieken je kan toepassen. Deze opleiding bestaat voor 60% uit werkplekleren in een bedrijf afgewisseld met 40% lessen in de SYNTRA-Campus.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding

Een visual merchandiser kan freelance aan de slag om visuele concepten voor klanten te creëren. Je kan net zo goed werkzaam zijn voor een grote winkelketen of onafhankelijk adviesbureau op het gebied van visual merchandising. Jouw klanten en/of werkgever kunnen net zo goed kleine boetieks als gespecialiseerde groothandels als modeketens (bv. H&M) zijn.

Programma

In deze duale opleiding leer je gelijktijdig op de werkplek en op de campus. Deze modules vormen samen het opleidingsprogramma:

  • Inleiding en terminologie
  • Conceptontwikkeling
  • Trendwatching en mode
  • Ontwerpvisualisatie
  • Conceptuitvoering
  • Ondernemen: ondernemersvorming in al zijn facetten
  • Toegepaste bedrijfsvoering

Voor meer informatie: https://www.syntra-mvl.be/opleiding/voltijdse-dagopleiding-visual-merchandiser

Maak vrijblijvend een afspraak met onze coach Sophie Nuyttens via sophie.nuyttens@syntra-mvl.be  of bel 0473/55.15.56.

Voor wie is deze opleiding bestemd

Deze opleiding is voor wie zijn creatieve en commerciële interesse verder wil ontplooien. Je hebt oog voor detail en bekijkt de dingen graag vanuit een verrassend perspectief. Tegelijk ben je ondernemend, klantgericht en gepassioneerd door marketing.

Na de opleiding kan je als freelancer aan de slag. Je bedenkt visuele concepten voor klanten. Zowel kleine boetieks, retailwinkels als modeketens kunnen jouw klant zijn. Ook grote modeketens zijn vaak op zoek naar gespecialiseerde visual merchandisers.

Toelatingsvoorwaarden

Minstens 18 jaar worden in de loop van het kalenderjaar waarin de cursus start

Bijkomende info

Bij het begin van de opleiding ontvang je een lijst van aan te schaffen boeken. Losse fotokopieën zijn in de kostprijs van de opleiding inbegrepen.

Niet inbegrepen zijn de kosten voor materiaal, uitrusting en studieuitstappen.

Getuigschrift

Wie slaagt in alle examens en in de eindproef, ontvangt het diploma "Visual Merchandiser" en het attest "Basiskennis Bedrijfsbeheer", beide erkend door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en SYNTRA Vlaanderen.


Opleiding van 1 jaar

Prijs € 925.00 (incl. BTW)

Start: 23-09-2019, Campus Gent