Examen EPB Verslaggever Vlaanderen

Opleiding van 1 sessie


Omschrijving

Het centraal examen voor EPB Verslaggever Vlaanderen is het officiële examen om nadien bij het Vlaams Energieagentschap (VEA) erkend te worden als verslaggever.
Je moet slagen binnen de 12 maanden na het succesvol afronden van de basisopleiding 'EPB Verslaggever Vlaanderen' bij een erkend opleidingscentrum (Syntra Brussel baseert zich hiervoor op de website van VEA).

Programma

Het examen bestaat uit een theoretisch examen op computer (4 uur) en is opgedeeld in 4 categorieën:

1) Regelgeving en verslaggeving

2) Bouwkundige gegevens en NEB

3) Installaties Hygiënische ventilatie


Alle informatie die nodig geacht wordt om het examen af te kunnen leggen zal aangeboden worden door Syntra Brussel.Voor wie is deze opleiding bestemd

Examen voor cursisten die met succes de opleiding EPB Verslaggever Vlaanderen bij een erkend opleidingscentrum afgerond hebben.

Examen voor reeds erkende verslaggevers die door VEA geschorst werden en hun erkenning opnieuw wensen te behalen.

Toelatingsvoorwaarden

Je moet een bewijs kunnen voorleggen dat je door het VEA geschorst werd of een bewijs van succesvol afronden van de basisopleiding bij een erkend opleidingscentrum.

Bijkomende info

  • Indien je niet geslaagd bent voor het examen, kan je herkansen. Je schrijft je in voor een nieuw examenmoment en betaalt opnieuw het inschrijvingsgeld.
  • Om te slagen op het examen moet je op elk van de 4 verschillende modules geslaagd zijn.
  • Je krijgt van het examencentrum alle benodigde informatiebronnen (toegang energiesparen, inspectieprotocol, rekentoestel, ...) ter beschikking. Je moet zelf niets meebrengen.
  • Om je inschrijving correct te laten verlopen hebben wij je rijksregisternummer nodig. Zonder dit kunnen we je geen toegang geven tot het examen

Door in te schrijven op het examen geef je aan dat je de algemene examenvoorwaarden voor dit examen onderschrijft. Deze vind je via volgende link: http://www.syntrabrussel.be/images/brochures/NJ2018/Syntra_Brussel_Examenreglement_EPB_2018.pdf