Schoonheidsspecialist met specialisatie nagelstylist (voltijds)

Optie Start Me Up

Opleiding van 1 jaar

Prijs € 1190.00 (incl. BTW)

Start: dinsdag, 20 september 2022, Campus Ukkel


Omschrijving

Schoonheidsverzorging kent straks geen geheimen meer voor jou. Lichaams- en gelaatsverzorging, manicure, pedicure, massage, make-up. In 1 jaar tijd school je je tot een rasechte allrounder. Je leert alles over cosmetische behandelingen, je schaaft je kennis bij over aangepast schoonheidsadvies voor vrouwen én mannen. Je krijgt alle theorie en praktijk onder de knie om cosmetische producten professioneel te gebruiken.

Tijdens je specialisatie als kunstnagelstylist ga je eerst dieper in op de anatomie van de nagel, huid- en nagelziektes, handhygiëne en het belang van kwalitatieve producten. Je leert de voor- en nadelen van gel- en acrylnagels, verfijnt je basistechnieken, ontdekt speciale technieken, maakt kennis met professionele producten en proeft van nail art.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding

Heb je de opleiding Bedrijfsbeheer gevolgd, dan kan je op zelfstandige basis je eigen schoonheidssalon starten of gaan werken als beautyconsulente in een cosmetisch bedrijf of parfumeriezaak. Je kan ook een kunstnagelstudio starten.

Programma

Schoonheidsspecialist

 

Algemene anatomie en fysiologie (41u) (E-learning met coaching)

Bouw, functie, statiek en dynamiek van het menselijk lichaam

Studie van de verschillende lichaam stelsels: beenderstelsel, spierstelsel, lymfestelsel, bloedsomloop, ademhaling, spijsvertering, huid, urinair stelsel, endocrien stelsel en zenuwstelsel

Lichaamsmassage (52u)

Massagetechnieken en handgrepen voor de spieren van de rug, nek, armen, benen en voeten

Toegepaste bedrijfsbeheer

Cosmetologie (28u)

Definitie, oorsprong en vormen van cosmetica

De huid ifv cosmetica

De huid en de zon

Toxicologische aspecten van cosmetische bereidingen

Lichaamsverzorging (64u)

Opmaak klantenfiche

Afslankingstechnieken

Drainagetechnieken

Anti-cellulitis behandeling

Thermische pakkingen

Cryo therapie

Toegepaste bedrijfsbeheer

Gelaatsverzorging basistechnieken (60u)

Huidanalyse en behandelingsplan

Gezichtsreiniging

Apparaten en producten

Gezichtsmassage

Cosmetische producten

Peeling, ontharing en crèmemaskers

Basis make-up (40u)

Kleur en morfologie

Producten en materiaal

Aanbrengen van dag- en avondmake-up

Correcties en camouflage

Toegepast bedrijfsbeheer

Algemene pathologie (20u)

Huid, bloedsomloop, stofwisseling, zenuwstelsel en beenderstelsel

Voetverzorging basistechnieken (60u)

Volgorde van behandelingen

Materialen en instrumenten

Technieken en volgorde van behandeling

Knippen

Vijlen

Eelt verwijderen

Spa pedicure

Lakken nagels

Voetmassage

Toegepaste bedrijfsbeheer

Ontharingstechnieken (52u)

Epileren met strips en filmhars

Epileren benen, oksels, bikinilijn, gelaat

Toegepaste bedrijfsbeheer

Gelaatsverzorging gespecialiseerde technieken (64u)

verzorging van de man

verzorging van hals, decolleté en buste

bijzondere maskers voor het gelaat

huidverbeteringstechnieken

Toegepaste bedrijfsbeheer

Externe stage: vanaf het 2de trimester heb je een extra dag per week voor de stage.

Eindproef: De voorstelling en verdediging van het eindwerk gebeurt voor een jury van 1 docent en 1 externe vakdeskundige.

 

Nagelstylist

 

Manicure (36u – 8 lessen campusleren + 4u e-learning)

 

Via een digitaal leerpad maak je kennis met de anatomie en pathologie van de handen en nagels, de huidige hygiëneprincipes binnen de moderne nagelstudio, onthaal van klanten, ergonomie,… .

Op de campus leer je onder begeleiding een nagelverzorging uitvoeren van A tot Z.

Vervolgens worden de nagels afgewerkt met soak-off gel. Als kers op de taart, kan je je klanten verwennen met een uitgebreide en deugddoende hand- en onderarmmassage en/of een spa-manicure met paraffine.

Acrygelnagels (40u – 10 lessen)

Acrygel is de nieuwste technologie binnen de kunstnagelstyling. Acrygel is een combinatie van gel en acryl. Het voelt lichter aan voor de klant, maar is ook duurzaam en sterk. Acrygel is daarom dan ook de beste module om te proeven van de kunstnagelwereld. Je leert kunstnagels plaatsten van nul en leert verlengen met tips en sjablonen. Je maakt kennis met full color, french manicure en babyboom applicaties. Ten slotte leer je de kunstnagels bijwerken op een manier waarbij de gezondheid van de natuurlijke nagel gewaarborgd wordt.

Gelnagels (40u – 10 lessen)

Tijdens de module gelkunstnagels ga je aan de slag met gel: dit is een gelei-achtige substantie die je met een penseel op de natuurlijke nagel aanbrengt en die uithardt met behulp van een UV- of ledlamp. Je krijgt inzicht in het proces en uitleg omtrent de gebruikte producten. Je oefent verder op verlengingen met tips en sjablonen, waarna je gel aanbrengt in full color of french. Je kan een bestaande set gelnagels bijwerken. Tevens proef je van enkele basis nail art-toepassingen en krijg je een introductie freestechnieken om sneller en efficiënter te werken.

Acrylnagels (40u – 10 lessen)

Tijdens de module acrylkunstnagels ga je aan de slag met acryl. Deze materie heeft tal van voordelen, het is niet alleen de goedkoopste techniek om uit te voeren, ze heeft ook een natuurlijke look en feel en is zeer sterk. Je krijgt inzicht in het proces en uitleg omtrent de gebruikte producten. Je oefent verder met tips en verlengingen,  waarna je acrylkunstangels aanbrengt in full color of french. Je kan een bestaande set acrylnagels bijwerken. Tevens proef je van enkele basis nail art-toepassingen en krijg je een introductie freestechnieken om sneller en efficiënter te werken.

Eindproef (4u – 1 les)

De opleiding wordt afgesloten met een praktisch examen.

+ Optie start me up

 

Belangrijk!

  • De lessen vinden plaats op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9u30 tot 17u.
  • vanaf 2de trimester extra dag voor stage.
  • De optie start me up kost €121 bovenop het totaal van de prijs van de opleiding schoonheidsspecialist.

Methodologie

Deze opleiding is zeer praktijk gericht met de nodige theoretische ondersteuning. In eerste instantie worden de tecnieken op medecursisten aangeleerd en daarna wordt er op modellen gewerkt. Voorzie tijdig kandidaten hiervoor.

De leerstof van de module algemene anatomie en fysiologie wordt aangeboden via het digitaal leerplatform van SYNTRA. Dit betekent dat je door zelfstudie thuis studeert en gerichte vragen stelt aan de docent. De docent heeft een coachende rol en zal je begeleiden bij het zelfstandig verwerken van de leerstof. De coaching en het beantwoorden van vragen gebeurt tijdens klassikale lesmomenten op de campus.

Er is een externe stage in een instituut naar keuze goedgekeurd door de stagebegeleider.

ook voor de kuntnagelstyling zal je veel modellen moeten voorzien tijdens het jaar om de technieken goed te kunnen inoefenen. Begin dus tijdig mensen aan te spreken die bereid zullen zijn om kunstnagels te laten plaatsen, te laten bijwerken of te laten verwijderen. Gezien dit een zeer praktijkgerichte opleiding is zijn modellen onontbeerlijk!

Voor wie is deze opleiding bestemd

Deze opleiding is bestemd voor volwassenen met zin voor esthetiek die zich als schoonheidsspecialist willen vestigen met een specialisatie kunstnagels.

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist.

Docent

Eén van je docenten is Caroline Baeyens: " Meer en meer vinden schoonheids- en massagesalons de weg naar de medische wereld. Vroeger moesten artsen er niet van weten, vandaag heeft elk groot ziekenhuis een schoonheidssalon. Daar behandelen ze dan bijvoorbeeld patiënten die herstellen van kanker."

Bijkomende info

  • Lesdagen onder voorbehoud van wijzigingen.
  • 2/3e aanwezigheid is vereist om aan de examens te kunnen deelnemen en om het getuigschrift te behalen.
  • Materiaalkosten kunstnagels: +/- 550€
  • Materiaalkosten schoonheid: +/- 550€

Getuigschrift

  • Heb je de opleiding zonder Bedrijfsbeheer succesvol beëindigd, dan krijg je een getuigschrift waarmee je je beroepskennis kan aantonen.
  • Heb je ook Bedrijfsbeheer gevolgd, dan krijg je een diploma waarmee je je beroepskennis kan aantonen en waarmee je meteen als zelfstandige aan de slag kan.

Opleiding van 1 jaar

Prijs € 1190.00 (incl. BTW)

Start: 20-09-2022, Campus Ukkel