Kunstnagelstylist (dag)

Opleiding van 1 jaar


Omschrijving

De wereld van de kunstnagels zit in de lift. Een kunstnagelstylist verstevigt of verlengt de natuurlijke nagel om de volledige hand een mooiere uitstraling te geven. Het woord "kunst" slaat zowel op de aard van de gebruikte producten (acryl, UV acryl, gel en speciale technieken) alsook op de artistieke uitwerking ervan.

         

Programma

Manicure ( 28u)

Soak off ( 20u)

Gelkunstnagels (56u)

Acrylkunstnagels (72u)

Eindwerkbegeleiding  (12u)

Eindproef: verdediging eindwerk voor een jury

 Het volledige traject van de opleiding tot kunstnagelstyliste omhelst 6 modules.

   

 - Enkel indien je geslaagd bent voor alle modules kun je een getuigschrift/diploma van kunstnagelstylist behalen.

- Om te kunnen deelnemen aan de lessen dient het nodige materiaal en producten bijkomend aangekocht te worden.

   

- Je kan een vrijstelling aanvragen voor iedere module. Hiervoor dien je wel een bewijs te leveren dat je de competenties van die module bezit door een getuigschrift of attest van een erkende onderwijsinstantie voor te leggen.

Belangrijk: de lessen gaan door op vrijdag van 9u30 tot 17u op campus Ukkel.

Methodologie

Alle lessen gaan door op de SYNTRA campus. Er is geen bijkomende externe stage. Je zal veel modellen moeten voorzien tijdens het jaar om de technieken goed te kunnen inoefenen. Begin dus tijdig mensen aan te spreken die bereid zullen zijn om kunstnagels te laten plaatsen, te laten bijwerken of te laten verwijderen. Gezien dit een zeer praktijkgerichte opleiding is zijn modellen onontbeerlijk!

EXAMEN

Je kennis en vaardigheid wordt geëvalueerd aan de hand van een theoretisch en praktisch examen. Deze evaluatie geeft je een zicht op je verworven competentie. Hou er rekening mee dat de examens verplicht in het Nederlands worden afgenomen.

Voor wie is deze opleiding bestemd

Jongeren vanaf 18 jaar of volwassenen die een nagelstudio willen starten of in een schoonheidssalon het beroep van kunstnagelstylist willen uitoefenen

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Bijkomende info

  • Lesdagen onder voorbehoud van wijzigingen.
  • Materiaalkosten: +/- 550,00€
  • Volg deze opleiding samen met Bedrijfsbeheer bij SYNTRA Brussel en geniet van een voordeeltarief!

 

Getuigschrift

GETUIGSCHRIFT OF DIPLOMA

Op het einde van het volledige opleidingstraject "kunstnagelstyling" wordt er een groot eindexamen afgenomen door de docent waarbij al je praktijkkennis als nagelstylist wordt getoetst in aanwezigheid van een jurylid. Deze eindproef is het afsluitende examen op het einde van het volledige opleidingstraject. SYNTRA reikt na het slagen voor het eindexamen een getuigschrift of diploma Kunstnagelstylist uit, erkend door de Vlaamse Gemeenschap.