Kunstnagelstylist (dag)

Opleiding van 1 jaar


Omschrijving

De wereld van de kunstnagels zit in de lift. Een nagelstylist verstevigt of verlengt de natuurlijke nagel om de volledige hand een mooiere uitstraling te geven. Het woord "kunst" slaat zowel op de aard van de gebruikte producten (soak off, acryl, acrygel, gel) alsook op de artistieke uitwerking ervan.

         

Programma

Manicure (36u – 8 lessen campusleren + 4u e-learning)

 Via een digitaal leerpad maak je kennis met de anatomie en pathologie van de handen en nagels, de huidige hygiëneprincipes binnen de moderne nagelstudio, onthaal van klanten, ergonomie,… .

Op de campus leer je onder begeleiding een nagelverzorging uitvoeren van A tot Z.

Vervolgens worden de nagels afgewerkt met soak-off gel. Als kers op de taart, kan je je klanten verwennen met een uitgebreide en deugddoende hand- en onderarmmassage en/of een spa-manicure met paraffine.

Acrygelnagels (40u – 10 lessen)

Acrygel is de nieuwste technologie binnen de kunstnagelstyling. Acrygel is een combinatie van gel en acryl. Het voelt lichter aan voor de klant, maar is ook duurzaam en sterk. Acrygel is daarom dan ook de beste module om te proeven van de kunstnagelwereld. Je leert kunstnagels plaatsten van nul en leert verlengen met tips en sjablonen. Je maakt kennis met full color, french manicure en babyboom applicaties. Ten slotte leer je de kunstnagels bijwerken op een manier waarbij de gezondheid van de natuurlijke nagel gewaarborgd wordt.

Gelnagels (40u – 10 lessen)

Tijdens de module gelkunstnagels ga je aan de slag met gel: dit is een gelei-achtige substantie die je met een penseel op de natuurlijke nagel aanbrengt en die uithardt met behulp van een UV- of ledlamp. Je krijgt inzicht in het proces en uitleg omtrent de gebruikte producten. Je oefent verder op verlengingen met tips en sjablonen, waarna je gel aanbrengt in full color of french. Je kan een bestaande set gelnagels bijwerken. Tevens proef je van enkele basis nail art-toepassingen en krijg je een introductie freestechnieken om sneller en efficiënter te werken.

Acrylnagels (40u – 10 lessen)

Tijdens de module acrylkunstnagels ga je aan de slag met acryl. Deze materie heeft tal van voordelen, het is niet alleen de goedkoopste techniek om uit te voeren, ze heeft ook een natuurlijke look en feel en is zeer sterk. Je krijgt inzicht in het proces en uitleg omtrent de gebruikte producten. Je oefent verder met tips en verlengingen,  waarna je acrylkunstangels aanbrengt in full color of french. Je kan een bestaande set acrylnagels bijwerken. Tevens proef je van enkele basis nail art-toepassingen en krijg je een introductie freestechnieken om sneller en efficiënter te werken.

Eindproef (4u – 1 les)

De opleiding wordt afgesloten met een praktisch examen.

+ Optie start me up

    

 - Enkel indien je geslaagd bent voor alle modules kun je een getuigschrift/diploma van nagelstylist behalen.

- Om te kunnen deelnemen aan de lessen dient het nodige materiaal en producten bijkomend aangekocht te worden.

   

- Je kan een vrijstelling aanvragen voor iedere module. Hiervoor dien je wel een bewijs te leveren dat je de competenties van die module bezit door een getuigschrift of attest van een erkende onderwijsinstantie voor te leggen.

Belangrijk: de lessen gaan door op donderdagnamiddag van 13u30 tot 17u op campus Ukkel.

Methodologie

Alle praktijklessen gaan door op de SYNTRA campus. De anatomie en pathologie van de handen en nagels, de huidige hygiëneprincipes binnen de moderne nagelstudio, onthaal van klanten, ergonomie zal je via zelfstudie en via het digitaal platform voorbereiden. Er is geen bijkomende externe stage. Je zal veel modellen moeten voorzien tijdens het jaar om de technieken goed te kunnen inoefenen. Begin dus tijdig mensen aan te spreken die bereid zullen zijn om kunstnagels te laten plaatsen, te laten bijwerken of te laten verwijderen. Gezien dit een zeer praktijkgerichte opleiding is zijn modellen onontbeerlijk!

EXAMEN

Je kennis en vaardigheid wordt geëvalueerd aan de hand van een theoretisch en praktisch examen. Deze evaluatie geeft je een zicht op je verworven competentie. Hou er rekening mee dat de examens verplicht in het Nederlands worden afgenomen.

Voor wie is deze opleiding bestemd

Deze opleiding is geschikt voor ieder die de ambitie heeft om een nagelstudio te starten of het beroep van kunstnagelstylist in een schoonheidssalon wil uitoefenen.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Bijkomende info

  • Lesdagen onder voorbehoud van wijzigingen.
  • Materiaalkosten:

    Om te kunnen deelnemen aan de lessen dient het nodige materiaal en producten bijkomend aangekocht te worden. De pakketten kunnen online aangekocht worden tegen schooltarief bij de aanvang van iedere module. In de klas werkt iedere cursist verplicht met hetzelfde merk opgelegd door SYNTRA omdat de cursus hierop geënt is. Led/UV lamp en frees zijn niet opgenomen in de pakketten. Deze toestellen zijn aanwezig op de campus op te gebruiken in de klas, maar om zelf thuis verder te oefenen moet je rekening houden met deze bijkomende investering.

Richtprijs pakket Manicure: 145 euro

Richtprijs pakket Acrygelnagels: 230 euro

Richtprijs pakket gel: 110 euro

Richtprijs pakket Acryl: 100 euro

  • Volg deze opleiding samen metStart Me Up (voordien Bedrijfsbeheer) bij SYNTRA Brussel en geniet van een voordeeltarief!

 

Getuigschrift

GETUIGSCHRIFT OF DIPLOMA

Op het einde van het volledige opleidingstraject "Nagelstylist" wordt er een groot eindexamen afgenomen door de docent waarbij al je praktijkkennis als nagelstylist wordt getoetst in aanwezigheid van een jurylid. Deze eindproef is het afsluitende examen op het einde van het volledige opleidingstraject. SYNTRA reikt na het slagen voor het eindexamen een getuigschrift of diploma Nagelstylist uit, erkend door de Vlaamse Gemeenschap.