Kapper (avond)

Opleiding van 3 jaren

Prijs € 399.00 (incl. BTW)

De vermelde prijs bij meerjarige opleidingen is de prijs voor het eerste jaar.

Start: maandag, 13 september 2021, Campus Asse

Start: dinsdag, 14 september 2021, Campus Sint-Niklaas

Start: donderdag, 16 september 2021, Campus Aalst

Start: donderdag, 16 september 2021, Campus Gent


Omschrijving

Deze opleiding is een intensieve en praktijkgerichte opleiding in de coiffure onder leiding van ervaren vakspecialisten.

Leren knippen en haarverzorging, watergolf en permanent, dat krijg je in deze opleiding aangeleerd. Ook kleuren en ontkleuren zit in het pakket. De praktijklesgever bereidt je perfect voor op het beroep van kapper.

Deze opleiding bestaat uit een basisjaar en 2 jaar ondernemersopleiding. Wie al een voorkennis heeft kan door middel van een instapproef onmiddellijk doorstromen naar de ondernemersopleiding.

Programma

DEZE OPLEIDING DUURT 3 JAAR - 1 lesmoment per week

 

EERSTE JAAR: Opleidingsjaar  van 32  lessen

 

Basismodule kapper (24u + 8u e-learning)Brushing (24u)Basissnitten (48u)Kleuren en ontkleuren (32u)

 

TWEEDE JAAR:  Opleidingsjaar van 28 lessen

 

Gecombineerde snitten (48u)Lokken en balayage (28u)Omvormigen (36u)

 

DERDE JAAR: opleidingsjaar van 27  lessen

 

Gelegenheidskapsels en styling (40u)Herensnit (32u)Snor, baard, bakkebaard (28u)Eindproef (8u)

 

Optioneel: tijdens het 2de of 3de jaar kan je kiezen voor een module werkplekleren van 40u. Deze module is niet verplicht om het getuigschrift te behalen.

Voor wie is deze opleiding bestemd

Deze opleiding is een professionele en praktijkgerichte opleiding voor actieve mensen met interesse voor styling, snit en haarzorg.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist

Toelatingsvoorwaarden

Je bent minimum 18 jaar (of je wordt 18 in de loop van het kalenderjaar waarin de opleiding start).

Geen voorkennis/vooropleiding vereist. Beginners zijn welkom!

Bijkomende info

Extra kosten

Cursusteksten Het inschrijvingsgeld omvat het lesgeld en toegang tot het online leerplatform waar het lesmateriaal te vinden is (instructievideo's, cursustekst,...). Bijkomende kosten zijn prints en kopies. Werkmateriaal Om de lessen te kunnen volgen moet je in het bezit zijn van je eigen werkmateriaal. Het studentenpakket kan in klasverband worden aangekocht via SYNTRA aan aantrekkelijke voorwaarden en de garantie op een goede prijs/kwaliteit verhouding. Uiteraard blijft dit professioneel materieel je eigendom én het blijft ook bruikbaar in je latere praktijk. De aankoop van de SYNTRA pakketten is niet verplicht doch je dient wel in het bezit te zijn van het nodige materiaal om te kunnen deelnemen aan de lessen. Richtprijs basis studentenpakket: €500.

Vrijstellingen Je kan een vrijstelling aanvragen voor iedere module. Hiervoor bezorg je een bewijs dat je de competenties van die module bezit bijv. door een getuigschrift of attest van een erkende onderwijsinstantie voor te leggen.

Modellen Aanvankelijk worden de technieken op medecursisten en oefenhoofden ingeoefend, nadien op modellen. Daarom is het essentieel dat je bereid bent om in de praktijklessen hoofddeksels en hoofddoeken af te willen nemen.Modellen die meekomen naar de klas betalen enkel de prijs van de verbruikte grondstoffen.

Corona Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online.Wat betekent dit? Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Getuigschrift

PRAKTIJK Alle lessen gaan door op de SYNTRA campus.

STAGE Er is geen verplichte stage. Indien je praktijkervaring op de werkplek wilt opdoen, kan je er optioneel zelf voor kiezen om tijdens het 2de of 3de jaar 40u werkplekleren te doen. Je gaat zelf op zoek naar een stageplaats binnen een straal van 20km van de campus of in overleg met je docent/stagebegeleider.  

EXAMENS Op het einde van iedere module worden jouw kennis en vaardigheden geëvalueerd aan de hand van een theoretisch en/of praktisch examen. Deze evaluatie geeft je een zicht op je verworven competenties. Hou er rekening mee dat de examens verplicht in het Nederlands worden afgenomen. Op het einde van de opleiding wordt er een eindproef afgenomen door de docent in aanwezigheid van een extern jurylid.

GETUIGSCHRIFT OF DIPLOMA  SYNTRA reikt na het slagen voor alle examens en het eindexamen het erkend getuigschrift Kapper/Kapster uit.Ontvang ik een getuigschrift of diploma??Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift.? Als je daarnaast ook voor de SYNTRA opleiding "Ondernemerschap" slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Onze certificaten, getuigschriften en diploma's zijn erkend door de Vlaamse Gemeenschap.


Opleiding van 3 jaren

Prijs € 399.00 (incl. BTW)

De vermelde prijs bij meerjarige opleidingen is de prijs voor het eerste jaar.

Start: 13-09-2021, Campus Asse

Start: 14-09-2021, Campus Sint-Niklaas

Start: 16-09-2021, Campus Aalst

Start: 16-09-2021, Campus Gent