Gelnagelstylist (avond)

Opleiding van 0.5 jaar

Prijs € 345.00 (incl. BTW)

Start: donderdag, 17 oktober 2024, Campus Tour & Taxis


Omschrijving

De wereld van de kunstnagels zit in de lift. In deze opleiding leer je werken met gel om de nagels te verstevigen en te verlengen. Gelnagels geven handen een mooiere uitstraling. Ook de techniek van soak off komt aan bod.

Programma

De volledige opleiding tot gelnagelstylist bestaat uit 2 modules.

De opleiding loopt van half okotober tot juni.

Module 1 – Manicure (36u – 8 lessen campusleren + 4u e-learning)

Via een digitaal leerpad maak je kennis met de anatomie en pathologie van de handen en nagels, de huidige hygiëneprincipes binnen de moderne nagelstudio, onthaal van klanten, ergonomie,… .

Op de campus leer je onder begeleiding een nagelverzorging uitvoeren van A tot Z! Tijdens de nagelverzorging vijlt men de nagels in de gewenste lengte en vorm en verwijdert men de velletjes langs de nagel. Vervolgens worden de nagels afgewerkt met soak-off gel. Dit is een product dat wordt aangebracht als nagellak, maar de stevigheid biedt van gel. Het product is makkelijk aan te brengen op de natuurlijke nagels en blijft ongeveer 3 à 4 weken mooi Als kers op de taart, kan je je klanten verwennen met een uitgebreide en deugddoende hand- en onderarmmassage en/of een spa-manicure met paraffine.

Module 2 – Gelnagels (40u – 10 lessen)

Gelkunstnagels is de meest gevraagde kunstnageltoepassing vanwege de voordelen:

    Ze zijn flexibel en kunnen ook toegepast worden op klanten met zwakke nagels.

    Ze zijn geurloos en verkleuren niet.

    Ze zijn altijd doorzichtig en geven een hoogglans.

Tijdens de module gelkunstnagels ga je aan de slag met gel: dit is een gelei-achtige substantie die je met een penseel op de natuurlijke nagel aanbrengt en die uithardt met behulp van een UV- of ledlamp. Je krijgt inzicht in het proces en uitleg omtrent de gebruikte producten. Je oefent verder op verlengingen met tips en sjablonen, waarna je gel aanbrengt in full color of French of babyboom. Je kan een bestaande set gelnagels bijwerken. Tevens krijg je een introductie freestechnieken om sneller en efficiënter te werken.

 Na afloop van deze opleiding, kan je je verdiepen in acryl, acrygel, nail art, shapes ea.

Belangrijk!

De lessen vinden plaats op donderdagavond van 18u30 tot 22u op campus T&T.

 

 

                

Voor wie is deze opleiding bestemd

  • Jongeren vanaf 18 jaar of volwassenen die zich willen vestigen als zelfstandige
  • Jongeren of volwassenen die in een schoonheidssalon of kapperssalon het beroep van gelnagelstyliste willen uitoefenen

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist

Bijkomende info

  • Lesdagen onder voorbehoud van wijzigingen.
  • materiaalkosten:

    Om te kunnen deelnemen aan de lessen dient het nodige materiaal en producten bijkomend aangekocht te worden. De pakketten kunnen online aangekocht worden tegen schooltarief bij de aanvang van iedere module. In de klas werkt iedere cursist verplicht met hetzelfde merk opgelegd door SYNTRA omdat de cursus hierop geënt is. Led/UV lamp en frees zijn niet opgenomen in de pakketten. Deze toestellen zijn aanwezig op de campus op te gebruiken in de klas, maar om zelf thuis verder te oefenen moet je rekening houden met deze bijkomende investering.

Richtprijs pakket Manicure: 120 euro

Richtprijs pakket gel: 150 euro

    De lessen worden zeer praktijkgericht gegeven met de nodige theoretische ondersteuning onder de vorm van e-leren. Via het digitaal leerplatform van Syntra bereid je de leerstof op eigen tempo thuis voor en deze wordt dan in de praktijk toegepast tijdens de praktijklessen. Aanvankelijk worden de technieken op medecursisten ingeoefend, nadien op modellen. Zorg er dus zeker voor dat je van meet af aan voldoende mensen, kennissen en vrienden aanspreekt die bereid zullen zijn om mee te komen naar de les als model.

Getuigschrift

Deze modulaire opleiding geeft recht op een deelcertificaat.


Opleiding van 0,5 jaar

Prijs € 345.00 (incl. BTW)

Start: 17-10-2024, Campus Tour & Taxis