Wat is SYNTRA Brussel?

OPLEIDINGEN EN ONDERNEMEN

Als erkend Nederlandstalig centrum voor vorming van zelfstandigen en KMO’s wil SYNTRA Brussel een brug zijn voor iedereen die vooruit wil. Ondernemerszin staat centraal in onze opleidingen. Een arbeider die droomt van een eigen zaak, een bediende die hogerop wil, een werkzoekende die zich wil herscholen of een bedrijfsleider op zoek naar de juiste bijscholing: wie klaar is om een nieuwe stap te zetten is bij SYNTRA Brussel aan het juiste adres.

De opleidingssector staat niet stil en de toekomst brengt altijd nieuwe uitdagingen met zich mee. SYNTRA Brussel wil niet alleen mee evolueren, maar wil de evolutie mee bepalen en sturen.

 

EEN FLEXIBEL AANBOD VOOR EEN BREED PUBLIEK

Het is een heftige periode voor onze stad. Brussel staat voor een hoop grote en complexe uitdagingen. Meer dan ooit heeft SYNTRA Brussel de ambitie om in de stad een positieve kracht van vooruitgang te zijn. Met verschillende vormen en modules biedt SYNTRA Brussel opleidingen op maat van de cursist.

Voor schoolplichtige jongeren vanaf 15 jaar organiseren we Leertijd: jongeren volgen één dag per week les op onze campussen en draaien de andere vier dagen mee in een zaak of onderneming. Er zijn Voltijdse Opleidingen voor jongeren tussen 18 en 25, ondernemerstrajecten voor ondernemers tussen 18 en 65 én bijscholingen voor ervaren ondernemers. Om iedereen de kans te geven om in te gaan op aan ons aanbod, worden de opleidingen zowel overdag, ’s avonds en op zaterdag georganiseerd. De duur van de opleidingen varieert van enkele lesmomenten tot drie jaar.

Het veelzijdige aanbod zorgt ervoor dat een breed en een steeds meer Brussels publiek de weg naar SYNTRA Brussel vindt. Ervaringsdeskundige docenten garanderen een kwalitatieve en praktijkgerichte opleiding, erkend door de Vlaamse overheid.

 

EEN DYNAMISCH OPLEIDINGSCENTRUM

SYNTRA Brussel bestaat sinds 2003. In 2016 is SYNTRA Brussel met 20 vaste medewerkers, 215 docenten en een instroom van meer dan 2675 unieke cursisten een opleidingscentrum dat haar plaats in Brussel heeft verworven.

Onze vestigingen in Brussel zijn in 2015 een lesplaats rijker geworden. De campussen Ukkel en Tour & Taxis kregen dit jaar een derde locatie bij te Anderlecht in het gebouw van Eloya. Met de uitbreiding beschikt SYNTRA Brussel nu ook over een deskundig atelier voor alle Elektro-opleidingen. Samen beschikken de drie locaties over een capaciteit van 29 leslokalen, 14 ateliers en een auditorium.