Leertijd

 

Heb je een beroep voor ogen? Wil je op je eigen benen staan? Vanaf 15 tot 25 jaar kun je een beroepsopleiding volgen in verschillende sectoren. Van polyvalent administratief medewerker, tegelzetter, kapper tot elektricien… Met een opleiding in Leertijd combineer je werken met leren en je krijgt daarvoor een leervergoeding.

Het programma bestaat uit vier dagen praktijk bij een ‘patron’ en één dag algemene en beroepsgerichte vorming op de campus. Na afloop ontvang je een officieel getuigschrift secundair onderwijs, een beroepscertificaat en als je het volledige parcours succesvol aflegt zelfs een diploma secundair onderwijs. Dit diploma geeft je toegang tot hogere studies en een job bij de overheid.


Duur van de opleiding?

De duur van jouw traject hangt af van de instapleeftijd, de scholing die je tot nog toe gehad hebt en het doel dat je zelf vooropstelt. De leertijdverantwoordelijke overloopt samen met jou de verschillende opties.

 

Doe via ERASMUS+ een buitenlandse werkervaring op!

De inschrijvingen voor het schooljaar 2016-2017 zijn afgesloten, maar ook in het schooljaar 2017-2018 zijn er Erasmus+ stages mogelijk voor Leerjongeren.

Deze stages zullen doorgaan in onze buurlanden: Nederland, Duitsland, Frankrijk en (onder voorbehoud) Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk.

OOK VOOR JOU?

In het voorjaar van 2018 kunnen minstens 30 Vlaamse leerjongeren een werkstage van 2 weken volgen in bedrijven in de buurlanden. De stages zijn bedoeld voor 2e of 3e jaars leerjongeren.

De voorkeursectoren/beroepen zijn:Horeca, Voeding, Administratie (incl. Verkoop), (Lichaams)Zorg, Paarden, PC-Technicus, Bouw en Hout. Maar ook andere beroepen/Sectoren zijn mogelijk

De deelnemers krijgen een beurs vanuit het Europese programma ‘Erasmus+’.  Je logeert in een (jeugd)hotel of gastgezin, en je leert hoe ze in het buitenland jouw beroep aanpakken.

Het is ook je kans om een internationale kennissenkring op te bouwen, en de buitenlandse regio te leren kennen.

Bekijk hier de  ervaringen van de leerjongeren die al hebben deelgenomen aan de stages. 
Interesse? Nood aan meer info? Geef nu al je interesse voor een stage in het voorjaar 2018 – of je vragen - door aan je Leertijdverantwoordelijke of je Leertrajectbegeleider.

 

Heb je interesse voor een opleiding of wens je meer informatie, mail naar annelies.albrecht@syntrabrussel.be.

De website www.leertijd.be bevat ook veel nuttige informatie.

Download brochure leetijd hier!

Klik op het Opleidingsaanbod voor een volledig overzicht van de Leertijd opleidingen.