Video Content Creator

Deze opleiding gaat door op dinsdag- en donderdagavond (18:30 - 22:00) Campus Kaai (EhB)

Opleiding van 1 jaar


Licht, geluid, camera en… ACTIE. Al deze facetten komen aan bod in de opleiding video content creator. Onze vak experts maken van jou een audiovisueel allrounder die alles in zijn mars heeft om van een creatief idee tot een kwaliteitsvol afgewerkt product te komen.

De vraag naar videocontent groeit enorm. Tal van bedrijven, de e-commercemarkt, de reclamewereld, e-learning platformen, maar ook vloggers maken gebruik van dit veelzijdige medium. Na het afronden van deze opleiding beschik jij over alle nodige technische kennis om als video content creator aan de slag te kunnen gaan én heb je reeds enkele afgewerkte projecten in je portfolio.

Programma

In de opleiding komen volgende leerinhouden aan bod:

 • Regie en storyboarding (20 uur)
 • Camera en accessoires (40 uur)
 • Belichtingstechniek (20 uur)
 • Geluidsopnametechniek (20 uur)
 • Contentcreatiepraktijk (80 uur)
 • Montage en postproductie (40 uur)
 • Mediaplatformen en formaten (12 uur)
 • Business-skills video content creator (12 uur)
 • Eindwerkbegeleiding (20 uur)
 • Eindproef

Dit programma is onder voorbehoud. Modules en het aantal uren per module kunnen nog wijzigen.

Voor wie is deze opleiding bestemd

Deze opleiding richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is in zowel de creatieve als technische kant van video maken. Voorkennis is niet vereist, zin om professionele videocontent te leren produceren wel.

Bijkomende info

Deze opleiding gaat door in het medialab op campus Kaai van Erasmushogeschool Brussel (2 avonden per week)

 

https://www.erasmushogeschool.be/nl/campus-kaai

 

Ter preventie van Corona kan het zijn dat bepaalde vakken online zullen doorgaan, maar we streven ernaar om de opleiding zoveel als mogelijk fysiek te laten doorgaan in het media lab (praktijk ruimte) volgens de geldende sanitaire protocollen.

Wat betekent dit?

Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Je zal onderstaande nodig hebben:

 • Een eigen laptop waarvan de hardware krachtig genoeg is om video te monteren en die voorzien is van de nodige montagesoftware.
 • Een eigen camera
 • Een opspeldmicrofoon

Als je een of meerdere van deze dingen nog niet hebt laat je je best adviseren door je docent in de eerste les voor je iets aankoopt.

Leermateriaal wordt ter beschikking gesteld via het leerplatform.

Getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.