Data scientist

Opleiding van 2 jaren

Prijs € 895.00 (incl. BTW)

De vermelde prijs bij meerjarige opleidingen is de prijs voor het eerste jaar.

Start: woensdag, 11 september 2024, Campus Tour & Taxis


Data is de toekomst van het bedrijfsleven en de maatschappij als geheel. Daarom is de vraag naar data-scientists groter dan ooit. Als expert in het analyseren en interpreteren van gegevens, zult u in staat zijn om waardevolle inzichten te leveren die organisaties in staat stellen om betere beslissingen te nemen. Bij Syntra Brussel zijn we er trots op om u te helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden en kennis die u nodig heeft om een succesvolle data-scientist te worden.

Omschrijving

Wil jij een expert worden in het analyseren en interpreteren van gegevens? Wil je de sleutel in handen hebben tot het leveren van waardevolle inzichten die organisaties in staat stellen om betere beslissingen te nemen? Dan is de opleiding Data-Scientist bij Syntra Brussel de juiste keuze voor jou.

Tijdens deze opleiding leer je de nieuwste technologieën en technieken om gegevens te verzamelen, op te schonen, te analyseren en te interpreteren. Je leert hoe je deze inzichten kunt gebruiken om betere zakelijke beslissingen te nemen en om de bedrijfsresultaten te verbeteren. Daarnaast krijg je praktische training in populaire data-analyse tools zoals Python, R en SQL.

Onze ervaren docenten zijn experts op het gebied van data-analyse en hebben jarenlange ervaring in het werken met gegevens. Ze zullen je begeleiden doorheen de opleiding, en ervoor zorgen dat je alle nodige vaardigheden opdoet die nodig zijn om een succesvolle data-scientist te worden.

Programma

Intake

Voor je start aan de opleiding zal er een gesprek met de docent plaatsvinden.

Je ontvangt een mail met de nodige info over het gesprek nadat je je via de website hebt ingeschreven.

Deel 1

 • Introduction to data science (3 sessies)
 • Python for data science numpy (7 sessies)
 • Python for data science pandas (8 sessies)
 • Data exploration & cleaning with Python (8 sessies)
 • Machine Learning basics (8 sessies)
 • GDPR (online door te nemen via leerplatform)

Deel 2

 • Regression Analysis (9 sessies)
 • Unsupervised learning & tree based methods (9 sessies)
 • Machine Learning advanced (7 sessies)
 • Data science & business (6 sessies)
 • Data ethiek (online door te nemen via leerplatform)

Eindproef - verdediging van je eindwerk voor een vakjury

De voorziene docentencoaching wordt bijkomend ingepland naargelang de noden en kan digitaal verlopen via ons leerplatform.

Voor wie is deze opleiding bestemd

De opleiding Data-Scientist is bedoeld voor professionals en studenten die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van hun vaardigheden op het gebied van gegevensanalyse. Deze opleiding is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een carrière als data-analist, datawetenschapper of business intelligence-analist. De opleiding is ook geschikt voor professionals die hun bestaande kennis willen uitbreiden en willen leren hoe ze gegevens kunnen gebruiken om betere zakelijke beslissingen te nemen. Er is geen specifieke achtergrond vereist om aan deze opleiding deel te nemen, maar een basiskennis van wiskunde en statistiek kan wel van pas komen.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent in het bezit van een diploma Hoger Secundair Onderwijs (ASO of TSO).

Dat zijn de minimum voorwaarden.

Daarnaast moet je slagen in het intake proces.

Bijkomende info

Je brengt zelf een laptop mee naar de lessen. De minimum vereiste hardwareconfiguratie van jouw laptop zijn de volgende: 4GB RAM-geheugen, 1GB vrije HDD ruimte, Windows 7 of hoger, x64-bit processor aanbevolen. Daarnaast is het noodzakelijk admin-rechten te hebben, zodat je bepaalde software kan installeren.

Indien je niet beschikt over een windows Laptop, kan je steeds windows gebruiken via een virtuele machine, hiervoor moet je minstens 100GB vrije HDD ruimte hebben!


Opleiding van 2 jaren

Prijs € 895.00 (incl. BTW)

De vermelde prijs bij meerjarige opleidingen is de prijs voor het eerste jaar.

Start: 11-09-2024, Campus Tour & Taxis