Het programma sommelier is aangepast, wie de opleiding Aspirant-Sommelier reeds heeft gevold kan deze 2-jarigevervolgopleiding sommelier volgen.
U leert de bekendste wijnbouwgebieden ontdekken en ontdekt de specifieke aardrijkskundige en klimatologische invloeden die kwaliteit en kwantiteit beïnvloeden.
Wat kent men na het volgen van deze opleiding
- De eventuele productiemethodes die eigen zijn aan de regio en deze linken aan de wijnen die er worden geproduceerd.
- De appellatiestructuur, de kwaliteitsindelingen en de belangrijkste referenties in de regio.
- De druivenrassen eigen aan de regio en deze herkennen en beschrijven, eventueel in vergelijking met gelijkaardige wijnen uit andere regio's of landen.
- Een wijn technisch volledig beschrijven in korte en vloeiende bewoordingen.
- De wijnen op een klantvriendelijke wijze beschrijven en suggereren bij een specifiek gerecht en het voorstel motiveren.
- De wijnen op technisch correcte manier én volgens de regels van de kunst serveren.
Programma
Sommelier schooljaar 2020/2021
Bier leren proeven (6 sessies)
Frankrijk: Zuid-Oost (8 sessies)
Frankrijk: Noord-Oost (8 sessies)
Franktrijk: Zuid-West (8 sessies)
Servicetest sommelier Frankrijk (1 sessie)
Europa: Noord-Oost (10 sessies)
Sommelier schooljaar 2021/2022
Europa: Zuid (10 sessies
Servicetest sommelier Europa (1 sessie)
Wereldwijnen: Amerika (8 sessies
Wereldwijnen: Afrika, Azië, Oceanië ( 8 sessies)
Portfolio sommelier (4 sessies + 9 afstandsleren)
Eindproef (1 sessie)
De lessen gaan door op maandagavond van 18u30 tot 22u in T&T.
Voor wie is deze opleiding bestemd
Deze opleiding is bedoeld voor mensen die reeds de opleiding 'Aspirant-Sommelier' gevolgd hebben.
Toelatingsvoorwaarden
· Je hebt reeds bij een Syntra de opleiding Aspirant-Sommelier gevolgd.
· Je hebt bij een CVO het attest van 'Wijnkenner' behaald.
· Je hebt een attest van het SWEN (stichting wijnexamens Nederland) niveau 3.
· Je hebt een attest WSET (win & spirit education trust) advanced.
Docent
| Je docent is Kris Van de Sompel. Kris is wijnconsulent en lesgever oenologie. Deze meester-sommelier was in 2007 champagneambassadeur voor België. Hij maakt deel uit van diverse internationale jury's, organiseert wijnevenementen en werkt mee aan tal van publicaties over wijn, drank en gastronomie |
Bijkomende info
- Degustaties zijn inbegrepen in de opleiding
- 2/3 aanwezigheid is verplicht om deel te mogen nemen aan de proeven