Schilder (voltijds) campus Gent

Opleiding van 1 jaar

Prijs € 800.00 (incl. BTW)

Start: maandag, 23 september 2019, Campus Gent


Tijdens deze éénjarige opleiding leer je alles over de basistechnieken voor wand en vloer. Als schilder voorzie je allerlei oppervlakken van een kleur en een beschermlaag. Je zorgt zelfstandig voor een goed resultaat door de juiste voorbereidingen te treffen en vakkundig je werk uit te voeren. Daarnaast communiceer je met je klant over het uit te voeren werk. Bij renovaties verwijder je oude verflagen door ze af te branden, af te krabben of af te bijten met een product. Naast het opschuren en afstomen van muren en plafonds herstel je ook pleisterwerk. Je schuurt, plamuurt, ontstoft en ontvet oppervlakten en leert kostenbewust om te springen met materiaal en grondstoffen.

 

Deze opleiding bestaat voor zestig procent uit werkplekleren in een leerbedrijf afgewisseld met veertig procent lessen in de SYNTRA-campus. Zowel de praktijkopleider op de werkvloer, de SYNTRA-competentiecoach als de vakdocent begeleiden je in jouw leerproces.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding

Hoofdzakelijk schilder je gevels, ramen en deuren alsook binnen -en buitenmuren met een borstel, rol of spuitpistool. Je houdt bij dit alles rekening met de stijl van het gebouw en de smaak van je opdrachtgever. Naast het aanleren van de zuivere beroepskwalificaties kneedt SYNTRA Midden-Vlaanderen je tot een ondernemende medewerker en die ook als zelfstandig ondernemer zijn mannetje kan staan. Met het 'Diploma ondernemerschapstraject aannemer van schilderwerken' kan je je vestigen als zelfstandige voor alle activiteiten binnen de cluster eindafwerkingsactiviteiten: http://www.vlaanderenonderneemt.be/ondernemen/wat-verstaat-men-onder-eindafwerkingsactiviteiten

Programma

Basis werkvoorbereiding en basis schilder- en behangwerk

Werkvoorbereiding en uitvoering van:

 • manueel dekkend schilderwerk
 • behangwerken
 • buitenschilderwerken
 • pistoolschilderen
 • decoratieve technieken en raamdecoratie

Toegepaste bedrijfsvoering cluster ruwbouwafwerking

Werken op hoogte - gebruik van steigers

Asbest - eenvoudige handelingen

Basisveiligheid door aannemers - niveau 12

Ondernemen

Eindproef

Voor meer informatie: https://www.syntra-mvl.be/opleiding/voltijdse-dagopleiding-schilder

Voor wie is deze opleiding bestemd

Steek jij graag meteen de handen uit de mouwen? Dan is deze opleiding voor jou.

 • Meer dan 60% van je opleiding ben je aan de slag in een bedrijf. Daar leer je al doende het vak, meteen op de werkvloer, en onder begeleiding van een professional.
 • De overige tijd krijg je theorie- of praktijkles op de SYNTRA-campus, als aanvulling op wat je leert op de werkvloer.
 • Je kan rekenen op een uitstekende begeleiding doorheen je volledige opleiding, zowel op de campus als in het bedrijf. Zo weet je zeker dat alles vlot verloopt.
 • Je zoekt zelf een bedrijf, maar wij helpen je stap per stap. Die hulp gaat veel verder dan het schrijven van een sollicitatiebrief of CV. Heb je geen contacten, dan beschikken wij over de nodige adressen.
 • Slaag je voor de opleiding, krijg je een diploma, erkend door de Vlaamse Overheid.
 • Omdat je dankzij dit type opleiding al heel wat concrete werkervaring hebt, is de kans op tewerkstelling na het afstuderen zeer groot. Bijna 90% van de cursisten, heeft na het afstuderen meteen een job. Nog eens 25% daarvan start binnen de vijf jaar een eigen onderneming.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Maak vrijblijvend een afspraak met onze coach Karen Wens via karen.wens@syntra-mvl.be of bel 0471/17.01.30. Tijdens een verkennend gesprek gaan jullie samen na of het beroep en deze vorm van leren iets voor jou zijn.

Bijkomende info

 • Tijdens het werkplekleren en de praktijklessen in de SYNTRA-campus draag je volgende persoonlijke beschermingsmiddelen: schilderswerkbroek, een werkjack, lage veiligheidsschoenen, 1 paar werkhandschoenen, stofmasker, veiligheidsbril. Als je hier niet zelf over beschikt, dan bieden we je de mogelijkheid om deze centraal aan te kopen.
 • De verhouding campusleren-werkplekleren varieert naarmate je opleiding vordert. Bij aanvang ligt de klemtoon op het verwerven van basiscompetenties in het SYNTRA-atelier. Eénmaal je deze hebt verworven groei je snel in jouw takenpakket in het leerbedrijf.
 • SYNTRA zorgt dat je in één of meerdere leerbedrijven aan de slag kan in functie van de aan te leren taken.
 • Het werkplekleren is onbezoldigd. De leerverantwoordelijkheid ligt bij jezelf.
 • Een werkplekcoach bewaakt jouw competentieverwerving op de werkvloer in nauw overleg met de mentor en de docent.


Opleiding van 1 jaar

Prijs € 800.00 (incl. BTW)

Start: 23-09-2019, Campus Gent