Barbiertechnieken (avond)

Opleiding van 1 jaar

Prijs € 400.00 (incl. BTW)

Start: woensdag, 25 september 2024, Campus Tour & Taxis


Het beroep van herenkapper zit in de lift. Wil je je graag specialiseren in de uiterlijke verzorging van mannen en wil je een barbershop openen? Dan is deze praktijkgerichte opleiding echt iets voor jou.

Leer in deze opleiding hoe je de verschillende herensnitten van klassiek tot en met de hedendaagse herentrends verzorgt. Daarnaast leer je alle technieken rond baardzorg, scheren en trimmen. Verder krijg je de nauwgezette old school scheertechnieken met het mes in de vingers en leer je hoe je een bezoek aan de kapper omtovert tot een totaalbeleving.

Programma

Basismodule kapper (8 sessies)

 

Huid en haar

Materialen en producten

Hygiëne, veiligheid en ergonomie

Kleurenleer

Wassen en brushen

Communicatie

 

Herensnit (8 sessies)

 

Scheidingen en verdelingen

Rationele snit

Borstelsnit

Combinatiesnit

Barbercuts (8 sessies)

 

Modesnitten

Old school cuts

Toegepaste bedrijfsvoering

Baard, bakkebaard en snor (8 sessies)

 

Wangen

Snor

Kin en hals

 

Stage (74u)

 

Er is een stageperiode voorzien in een barbershop om je skills te oefenen in de praktijk op de werkvloer. Tijdens deze stage maak je van je klanten een volledig portret met voor en na foto's die je bundelt in je portfolio.

Eindproef

Verdediging eindwerk voor een jury

Belangrijk: De lessen gaan door op woensdagavond van 18u30 tot 22u op campus T&T.

Methodologie

Tijdens de praktijkgerichte lessen wordt op elkaar geoefend of op modellen. Voorzie dus tijdig mannelijke modellen die bereid zijn om mee te komen naar de les.

Voor wie is deze opleiding bestemd

Deze cursus is gericht op zowel mannen als vrouwen die zich specifiek willen richten tot de verzorging van mannen. Ook mensen die reeds (dames)kapper zijn en de specifieke skills als barbier missen, kunnen deze opleiding volgen en vrijstellingen aanvragen voor:

  • Basismodule
  • Herensnit.
  • baard, bakkebaard en snor

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Heb je toch voorkennis dan kan je vrijstellingen aanvragen.

Bijkomende info

Extra kosten:

Cursusteksten

Het inschrijvingsgeld omvat het lesgeld en toegang tot het online leerplatform waar het lesmateriaal te vinden is. Bijkomende kosten zijn prints en kopies.

Werkmateriaal

Om de lessen te kunnen volgen heb je minstens het basismateriaal nodig van een kapper zoals scharen, borstels, tondeuze, kammen, handdoeken, scheermes. Richtprijs is 650 euro.  Shampoo's, verzorgingsproducten, scheermiddelen, crèmes, wax, en andere grondstoffen worden voorzien door SYNTRA.

Vrijstellingen

Je kan een vrijstelling aanvragen bij de start van het cursusjaar. Hiervoor bezorg je een bewijs dat je de competenties van die module bezit bijv. door een getuigschrift of attest van een erkende onderwijsinstantie voor te leggen.

Modellen

Tijdens de praktijkgerichte lessen wordt op elkaar geoefend of op modellen. Voorzie dus tijdig een aantal harige mannen die bereid zijn om mee te komen naar de les. Modellen die meekomen naar de klas betalen enkel de prijs van de verbruikte grondstoffen.

Getuigschrift

Op het einde van iedere module wordt je kennis en vaardigheid geëvalueerd met een examen. Deze evaluatie geeft je een zicht op je verworven skills. Op het einde van de opleiding en na afloop van de stage wordt er een eindproef afgenomen door de docent in aanwezigheid van een jurylid. Hierbij stel je je portfolio van de stage voor en geef je een klant een volledige nieuwe look. Heb je de opleiding zonder succesvol beëindigd, dan krijg je een getuigschrift erkend door de Vlaamse overheid waarmee je je beroepskennis kan aantonen.


Opleiding van 1 jaar

Prijs € 400.00 (incl. BTW)

Start: 25-09-2024, Campus Tour & Taxis