Jewelry Award 2016

Jewelry Award 2016

 

0 reacties geplaatst

Tags:


SYNTRA Brussel is verheugd aan te kondigen dat u ook dit jaar de tentoonstelling Jewelry Award 2016 kan bezichtigen op campus Tour & Taxis. Deze 12de editie van de Jewelry Award brengt de 23 beste juwelen bij elkaar van zeven verschillende opleidingen Juwelier. Dit jaar werkten de studenten rond het thema "Geometrische Imperfectie". Uiteraard kan u ook de twee winnende juwelen van onze cursisten bewonderen.
 
Alles begon in 2005 met een voorstel van de juwelenbeurs Belaurum.  
 
De juwelensector nodigde de scholen met een specifieke vakopleiding voor juwelier, goudsmid, uurwerkmaker, diamantbewerker, zetter, …  uit om een stand te bemannen op Belaurum teneinde de opleidingen in de sector bekend te maken bij een geïnteresseerd publiek.  
Om zich op die stand van hun mooiste kant te laten zien, organiseerden de scholen een juwelenwedstrijd. Al hun laatstejaarsstudenten konden deelnemen. Hun creaties werden op de stand tentoongesteld en gejureerd door het publiek van de beurs.  
 
Belaurum bestaat niet meer maar de juweelontwerpwedstrijd ging zijn eigen koers varen mede onder impuls van het Antwerpse Diamantmuseum. 
 
Jaar na jaar kent de wedstrijd bij de studenten nog steeds succes. Ze werken hard om een stuk klaar te hebben dat kans maakt geselecteerd te worden door hun school. En vol spanning kijken ze uit naar de finale winnaars.  De wedstrijd is voor de studenten de eerste kennismaking met dergelijke ontwerpwedstrijden in de juwelensector. Dus een leerrijke ervaring onder de vleugels van hun docenten.
 
De tentoonstelling wil de ambacht van goudsmid in de kijker zetten met de talentvolle ontwerpers van morgen.
 

0 reacties geplaatst

Plaats een nieuwe reactie